Wie is

Henri Santing

Achter de fotocamera schuilt altijd een gezicht. Ik ben Henri Santing. In mijn leven kwam ik er achter hoe sterk een foto is. Het is een herinnering waarop je terug kijkt. Je hele leven lang.

Dat is een reden waarom ik ben gaan fotograferen. Mijn specialismen zijn portret-, event- en documentairefotografie. Bovenal ‘maak’ ik als visual storyteller verhalen aan de hand van beelden. Daarnaast heb ik een voorliefde voor de wielersport. De sport waar het om mensen draait en veel van ze vraagt. De koers is bij uitstek een verhaal. De locaties, de diversiteit van publiek en situaties, de sfeer, de dynamiek, de omgeving. En natuurlijk: emotie, het gevecht, het karakter.

Visual storytelling is een verlengstuk van de fotografie. Mijn drijfveer is om met een select aantal beelden de essentie van gebeurtenis vast te leggen.Publicatie

Nog een ronde

In het Zuiden maken ze blijkbaar meer lawaai dan in het Noorden, terwijl er in de koers evenveel beleving is. In elke plaats heeft de wedstrijd weer een eigen sfeer. Daarom kwam fotograaf Henri Santing in 2009 met Nog een ronde over de ‘rondjes om de kerk’ (wielercriteriums) in Noord-Nederland. Het boek werd door een recensent van het Fries Dagblad aangeprezen als ‘een collectors item voor iedere wielerliefhebber’. Aan de hand van zwart-wit foto’s ziet u hoe het peloton iedere week een ander dorp aandoet.